Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Najbolja oprema za trening kod kuće

Usled pandemije o kojoj svi pričaju, došlo je do zatvaranja teretana u celom svetu, a i tamo gde nisu zatvorene, rade po specijalnim satnicama ili zahtevima (nošenje maske za vreme treninga, održavanje distance, ukinuti grupni treninzi...), a kod nekih je prisutan i strah od odlaska u teretanu. Da li su ove pojave opravdane ili ne, to je pitanje, ali činjenica je da se sve veći broj ljudi odlučuje za trening u kućnim uslovima.


Iako bodyweight trening ima dosta benefita i njime se može napraviti solidan napredak, dodatna oprema ga može značajno unaprediti. Kako ne biste bankrotirali kupujući rekvizite koji imaju nikakvu do jako malu upotrebu, izdvojili smo za vas listu najbolje minimalističke opreme i najpovoljnije opcije za poručivanje.


1) Power Bands

Dugačke loop gume su najbolja moguća "imitacija" tegova za kućne uslove. Prenosive su, ne zauzimaju mnogo prostora i jeftine su, a daju vam čak i više opcija nego slobodni tegovi jer mogu pružati i horizontalno i dijagonalno opterećenje, a ne samo vertikalno. Naravno, mana je ta da je dosta teško napraviti maksimalno opterećenje, ali možete doći dosta blizu.

Naša preporuka za kupovinu ovih guma bi bili DD Wellness Solutions ili Decathlon


2) BootyStar Elastic Mini Bands

Trake jednostavno dodaju opterećenje velikom broju vežbi, mogu se koristiti za izolacione ili višezglobne pokrete kao primarno ili pomoćno opterećenje. Naravno, najpoznatije su vežbe za aktivaciju gluteusa, ali uz malo kreativnosti možete odraditi ceo trening sa njima. Još jedna prednost ovih traka je to što ih bukvalno možete nositi bilo gde. Uz to, dostava je dostupna za ceo svet u par klikova.


3) Podesive Bučice

Jedan par bučica, sve težine, idealno. Podesive bučice možete nabaviti u Manidea Fitness Rekvizitima

4) Medicinka Medicinka je jedan od najpraktičnijih rekvizita za razvoj eksplozivne snage, stabilnosti i kontrole tela. Postoji mnogo opcija, pa ćemo vam pomoći pri odabiru prave medicinke za vas. 1. Slam ball - ako želite sigurnost da bacate medicinku 20m napolju, na zemlji, betonu ili bilo gde, a da ona preživi, uzmite slam ball

2. Wall ball - dosta mekša i "osetljivija" lopta od slam balla, ali praktičnija za držanje i malo slabija bacanja

3. Reaxing Fluiball - možete je bacati po kući, a da vas komšije ne smaraju, vrh!

Sve medicinke možete naći i isprobati u DD Wellness Solutions

Nadamo se da smo vam olakšali trening kod kuće i sredili bar neke od glavobolja koje nam je donela 2020.

Do sledećeg puta,

Trening, zdravlje i pobede

IWMW
+381649930681

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

©2018 by IWMW Athlete Factory